Senaste inläggen

Av Eva - 22 februari 2011 21:20

Idag har jag åkt bil från Säffle till Sollentuna. Började med snö och väldigt hala vägar mellan Säffle och Karlstad, men i övrigt en trevlig resa med glest mellan bilarna, för det mesta. Upptäckte dock en märklig sak. De bilar som körde märkligt framfördes alla av personer med mössa på huvudet! Man brukar ju säga att man skall akta sig för gubbar med hatt, men, eftersom hattar numer är väldigt sällsynta så kanske de har bytts ut mot luvor.   


Först var det Volvon i Grums, som körde väldigt sakta, trodde nästan det var en övningskörningsbil, men icke -  förare med mössa. Sedan bilen i Karlstad - förare med mössa. Den förvirrade bilen i rondellen i Karlskoga - förare med mössa. Tog en kort lunchpaus i Örebro, köpte hamburgare på Max och kaffe på Statoil. Tvättade framrutan och skulle precis sätta mig i bilen, för att äta min hamburgare, då en bil vinglade fram runt hörnet med en man i, som tittade förvirrat på mig. Gissa vad föraren hade på huvudet, just det - en mössa. Nu är det väl inte så konstigt att folk har mössa på huvudet sådana här dagar när det är så kallt ute, utan det är väl ganska naturligt. Men, vad gör mössan med dess bärare när bäraren sätter sig bakom ratten...?


Jag brukar ju säga att det finns en mening med det som sker, fastän att jag för ett par veckor sedan hade svårt att se detta. Idag fick jag dock tillbaka denna tro. Jag har en märklig förmåga att köra fel när jag lämnar motorvägen i Örebro. Så hände även idag, så jag fick ta en extra sväng för att komma på rätt spår igen. Denna extrasväng visade sig lite senare haft en mening. Någonstans i närheten av Hallstahammar blev det plötsligt stopp på E18. Bilarna framför saktade snabbt in för att rätt snart övergå till att stå stilla en lång stund. Hindret på vägen var fyra fordon som var inblandade i en olycka, en olycka som precis hade inträffat. Vilken tur att jag körde fel i Örebro! om jag inte hade gjort det så hade jag lika gärna kunnat varit bland de bilar som nu stod stilla efter vägen. En väldigt tillknycklad röd bil med en kvinna som stod och ringde efter hjälp, en minibuss med ett gäng passagerare, en man som höll på att veckla ut en varningstriangel, och, mannen med mössan som hade tittat på förvirrat på mig, när jag satte mig i min bil, utanför Statoil i Örebro!


Så, idag var det en mening med att jag körde fel i Örebro, för jag skulle inte hamna i en trafikolycka, utan jag skulle komma fram efter att olyckan inträffat. Men, jag undrar fortfarande över vad mössorna gör med bilförarna...

ANNONS
Av Eva - 9 februari 2011 23:46

Har haft ett par omtumlande dagar nu. Ibland tar livet verkligen konstiga vändningar, man vet aldrig vad som skall ske, och tur är väl det. Vissa händelser ger en verkligen nya perspektiv på tillvaron. Livet är inte alltid så rättvist. Jag brukar säga att det finns en mening med allt som sker, men just nu har jag väldigt svårt att se det.  Vi är nog dock många som fått oss en tankeställare och kanske tar vi bättre hand om varandra nu. Rensade skallen med lite körsång igår, och tänker ta mig en ny dos imorgon. Det är så skönt att bara sjunga ut för att bli av med frustration och sorg.


Idag har jag provbakat en kladdkaka med fluffig chokladglasyr. Choklad är verkligen balsam för själen. Skall ta med smakprov till en väninna imorgon. Tycker hon om den så har jag lovat att baka dylika till hennes 50-årsdag på lördag. Själv tyckte jag den blev väldigt god. Fungerade jättebra att byta ut vetemjölet mot majsmjöl, så förgiftar min väninna som är glutenintolerant.

ANNONS
Av Eva - 2 februari 2011 22:01

Just nu känns det som vi fastnat i något slags årstidslimbo. Vintern kom av sig och våren verkar inte vara i antågande än. Det enda man kan kalla detta för är väl istid, för IS är det gott om. Var på möte i sonens skola idag. När jag gick i skolan så hade vi på vintern skridskobana på fotbollsplanen, och baksidan av skolan var skolgård. Numer är den delen av skolgården omgjord till parkeringsplats. Idag, passerade jag över något som såg ut som en skridskobana, men, det var just denna parkeringsplats. Det låg blankis över hela p-platsen. Sanden, som varit utlagd för att minska halkan, var vackert inbäddad i istäcket och hade därmed förlorat sin antihalkeffekt. Jag var glad över att jag inte behövde köra bil på denna is.


Idag sken dock solen, och, den värmde! Det var helt underbart att stå där och känna värmen i ansiktet. Snön smälter på dagen, fryser på natten, och de små bruna juvelerna tittar fram i snöresterna. Det som gömts i snö, kommer upp i tö... Syns inte, finns inte, fungerar inte längre. Och, så vips! så har man råkat trampa på en utav de små juvelerna. Undrar om de som lät dem gömmas i snön blir ledsna när de små konstverken trampas ner, och istället hamnar under skor som sedan kanske hamnar hemma i någons hall...? Tyvärr så är det väl så att de som tappade bort dem, där i snön, inte satt upp några efterlysningar så, det blir ju lite svårt att tala om för dem att man hittat det de tappat.


Jag saknar vintern, som nu kommit av sig! Vart tog all den vackar snön vägen? Jag som ville ha den kvar till över sportlovet.   

Av Eva - 27 januari 2011 19:36

För tio dagar sedan var jag på pensionärsbio, idag har jag varit på bio med en salong full av niondeklassare. En helt annan upplevelse kan jag lova.


Fick idag äran att följa med sonen, och de övriga niorna i hans skola, på SO lektion på biografen för se Shindlers list. Drygt tre timmar med en hel hoper 15-16 åringar. På pensionärsbion var det näst intill knäpptyst, nästan även när det skedde roliga saker på duken. Idag var det inte tyst en enda sekund. På pensionärsbion åts det knappt någonting och det var nästan kliniskt rent efter föreställningen. Så var INTE fallet idag. Men, jag måste då säga att båda föreställningarna var intressanta, var och en på sitt sätt. De här unga framtidshoppen lever sitt eget liv och bryr sig inte så värst mycket om sin omgivning, fråsett om omgivningen är av det motsatta könet dock. Samtalen under föreställningen var många, och jag undrar hur många det var, förutom jag själv då, som stängde av sin mobiltelefon medans filmen rullade. Tjejen som satt bredvid mig spelade spel på sin mobiltelefon och ljudet från lurarna läckte ut med ett entonigt plingande. Det var lite besvärligt när en lärare sade till henne att stänga av. Hon och kompisen såg nog inte så mycket av filmens början, de såg inte speciellt mycket över huvud taget eftersom de droppade av efter ca en halvtimme.


Tjejerna som satt bakom mig var nog mer intresserade av vad som hände därframme på duken. När något var gulligt hördes "naaa" och då ekade killarna, längre fram i salongen, med ett retsamt "naaa". När det visades nakna kroppar i filmen så startade nog hela hormonprogrammet, och även en viss genans infann sig, med medföljande kommentarer. Jag satt där och tyst skrattade för mig själv. Det är härligt att tyst få studera dessa unga förmågor.


Jag tror nog att de flesta i salongen vart berörda av filmen, även om den var otroligt lång och inte alls höll det höga tempo som dagens tonåringar är vana vid. En spontan applåd utbröt när sluttexten började rulla. Jag får väl tacka för ynnesten att få följa med, utan att sonen tyckte det var pinsamt.

Av Eva - 24 januari 2011 16:40

Läste på text-TV imorse: "fler gömda miljoner beskattas". Jag undrar om de kan hitta min gömda miljon? Jag skulle bli jätteglad om de hittade den, för jag vet inte var den finns. Om de hittar den så kan man ju räkna skatten som hittelön åt skattemyndigheten, jag blir glad bara de hittar den  och jag får en liten skärva, för jag skulle verkligen behöva lite extra pengar. Jag hoppas verkligen att de är bra på att leta.

Av Eva - 24 januari 2011 00:33

Idag har faktiskt varit en rätt lugn dag. Har inte stört mig på något eller haft några andra djupare funderingar. Åkte med sambon till Arlanda, så att han kunde åka iväg på tjänsteresa och jag kunde få ta med mig hans tjänstebil hem igen. Fordonet jag själv brukar åka med har fått någon form av hicka, eller annan åkomma, för den envisas med att blippa när jag sätter på tändningen och tala om för mig att den inte mår bra. Så, den får stå stilla tills jag fått någon att koppla något fint instrument till den som kan tala om för oss vad det är som felas. Detta får jag dock inte gjort förrän han med kontakterna kommer hem igen från andra sidan Nordsjön. Det kändes då lite tungt att ha en bil på parkeringen hemma, som jag inte kan köra, och en annan på långtidsparkeringen på Arlanda. Så, alternativet blev att spara in på en p-avgift åt Citroen. Det blir väl dock en "liten" utgift för oss när bildoktorns lilla datamaskin sagt sitt. Suck! Det brukar ju inte vara så billigt att laga bilar.

Av Eva - 22 januari 2011 19:47

Jag är nog instruktionsboksblind eller så är jag väldigt blond utan att veta om det. Idag köpte Peter en mp3 spelare, eller vad de nu heter, och så skulle jag hjälpa honom att lägga över en ljudbok på spelaren. Själv så tycker han, som de flesta andra killar, att man inte behöver läsa instruktionsböcker. Det borde ju i och för sig inte vara så svårt att plocka över ljudspåret från mp3 skivan till mp3 spelaren om man gör det via datorn. Men, varför göra det enkelt när det kan vara tvärtom. Först läste jag det stod i ljudspelarens instruktionsbok. Funkade inte, så, plockade då upp mediaspelarens, den som finns i datorn, hjälpfunktion och läste på hur man skulle göra när man "Rippar"  ljud från en CD till datorn. Fungerade inte heller!   Tänke att jag kanske missat något, så jag läste samma text ett par tre, fyra, gånger till, men, utan någon förbättring av resultatet. Vad skall man ha instruktioner till när de inte fungerar???


Nu, är det ju så att jag är en mycket envis person, så, ljudboken ligger nu inlagd på Peters lilla ljudspelare, men, det fixade jag UTAN några som helst instruktionsböcker eller elektroniska manualer! och, vi har kollat att det fungerar på den lilla ljudspelaren också.

Av Eva - 20 januari 2011 22:25

Idag har jag försök att byta lampan till ena halvljuset i en dryg halvtimma! Hur är bilkonstruktörer funtade??? De kan ju näpperligen  tänka på dem som skall byta lamporna i bilarna när de ritar och konstruerar dessa fortskaffningsmedel. Nu får jag väl då vara tacksam för att jag har en Peugeot, som inte är helt omöjlig att utföra ett lampbyte på, men det är inte långt därifrån. Jag har rätt smala händer, så, jag fick ner mina händer till den lila luckan. Min sambo säger att bilarna delvis konstrueras med lampfästena svåråtkomliga för att bilverkstäderna skall ha något att tjäna pengar på - dvs även lampbyten! Men, man kan ju då undra om dessa bilmeckar då har mindre händer än mig...?


Men, envis som jag är, så försökte jag ändå göra som man skall, då man bara har ett halvlyse fram. Jag åkte till macken, tog fram bilens instruktionsbok för att ta reda på var den lilla lampan är placerad. Tittade noga på bilden som beskrev lampans placering. Tog ut den lilla, DYRA, lampan och gick in på macken för att köpa en ny likadan, men hel. Sedan gick jag ut igen, och efter mycket trixande fick jag tillbaka lampan. Gick in i bilen, startade, och förväntade mig att min bil inte längre skulle vara enögd. Ni som nu tror att allt var frid och fröjd, eftersom jag är såååå händig...., ni har fel. Bilen far fortfarande enögd. Suck. Ut igen och kolla om jag ev satt kontakten åt fel håll. In och prova igen - samma resultat.   Nu, ringde jag upp Peter och frågade honom om han kunde komma på vad jag gjort för fel eller om det möjligen var något annat som var fel. Kolla säkringarna, var svaret jag fick. Fram med instruktionsboken igen. Hittade "kartan" till var säkringarna sitter, och lyckades till slut läsa de pyttesmå siffrorna som talad om var säkringen till mitt halvljus sitter. MEN, säkringen var HEL! Just denna dag hade jag INTE tid för en strulande bil. Sonen och jag skulle på gymnasieinfo och även försöka hinna få i oss något att äta innan dess. Den goda marginal jag hade, när jag kom till macken, var nu helt försvunnen. Peter fick helt enkelt slita sig från jobbet, ta sig hem och hjälpa oss till Star Hotell. Min bil körde jag hem till parkeringen igen. Hoppas nu detta inte används av lagens långa arm som underlag för att ge mig en bot. Måste då till mitt försvar säga att jag verkligen gjorde mitt allra bästa för att lösa problemet.


Nu, har dock problemet med lyset löst sig. Peter, som ju faktiskt är bilmeck i grunden, bytte lampa åt mig - utan instruktionsbok. Jag hade bytt fel lampa, hade bytt lampan till helljuset. Bilden i instruktionsboken var inte helt tydlig, utan rätt så missvisande. Morr. Så, till alla bilkonstruktörer skulle jag vilja säga xxxx, och varför inte montera in ett litet ljus i motorrummet, så att man ser något där när man måste vara där och rota och inte har en flashig verkstad att tillgå.    Och, instruktionsböcker är inte något som de som redan förstår sig på bilar läser, så, gör dem så vilken novis som helst kan läsa, utan att missförstå den.


Nu när jag ändå är varm i kläderna, och irriterad på konstruktörer, så måste jag även få en annan konstruktion, eller kanske placering. Hur tänker de som placerar toalettpappershållare? Inte kan de då sätta sig på toalettstolen och fundera på vilken placering är lämpligast att sätta toapappershållaren på för att man enklast skall komma åt pappret. Den som placerade toapappershållaren på plan 8 på Star Hotell kan få pris i minst lämpliga placering.       Men, han/hon var väl ormmänniska.


Så där ja, nu har jag fått detta ur systemet och kan gå och lägga mig fräsch för en ny dag imorgon.


Dagens tips.


Här blir det inget idag. Eva.nu är uttömt på bra ideer just nu.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ evapunktnu med Blogkeen
Följ evapunktnu med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se