Senaste inläggen

Av Eva - 18 januari 2011 22:26

Ibland kan det verkligen bli tokigt när man missuppfattar varandra. Var i dag värdinna för en hemförsäljning av ljus, från Party Light, och hade för detta tillfälle bakat en kladdkaka. Den var fri från både gluten och mjölk, eftersom både jag och flera i min bekantskapskrets undviker att äta vanligt mjöl och mjölk. Nina undrade vad jag hade i kakan, så jag berättade vad som var i den. Sedan frågade hon vart jag fått den ifrån. Blev då lite fundersam, och undrade vad det var för konstig fråga, så, jag svarade att jag fått den från mitt kök. Eftersom jag själv bakat den så kunde den ju inte komma från någon annan stans. Nina tyckte jag svarade väldigt konstigt, men så flöt vi från ämnet. Senare under kvällen gled vi in på ett liknande ämne och det var då jag förstod VAD hon frågat mig. Hon undrade ju vartifrån jag fått receptet på kakan! Så tokigt det kan bli när den ene inte lyssnar ordentligt och den andre ställer en fråga med en underton som den tillfrågade inte hör.    Det är ju tur att Nina känner mig och vet hur förvirrad jag kan vara.


Kakan blev i alla fall väldigt uppskattad och gick åt. Det blev bara en liten bit kvar, vilken snabbt försvann ner i magen på sonen, när jag kom hem igen.


Och, förresten, idag är en stor dag. Idag är det precis ett år sedan jag träffade Anna-Carin, på Allergimottagningen i Hudiksvall, och blev av med mina allergier. Det är därmed också ett år sedan jag åt gluten eller vete. Känner mig så duktig. Nu skall jag snart fira det med en semla, för att testa om jag klarar av att äta sådant någon gång ibland. Men, jag skall nog försöka att välja ett tillfälle, för detta firande, då jag inte har något viktigt att göra dagen, eller dagarna, efter utifall att det inte går bra med magen.   

ANNONS
Av Eva - 17 januari 2011 19:52

Idag har jag provat på något nytt. Jag har varit på pensionärsbio med min mamma och en biosalong full av pensionärer. Ingen reklam innan filmen och knäpptyst i salongen, bortsett från en och annan förlupen butangas. Jo, det var en dam längre bak i salongen som fällde ett par kommentarer under filmen. Filmen som rullade på duken var "Änglagård tredje gången gillt". Vissa scener var riktigt roliga och gav upphov till skratt, men det kändes som att det bara var min mamma och jag som skrattade, eller åtminstone som började skratta. Det gick att dra med sig några av de andra biobesökarna, men jag misstänker att om publiken varit mer åldersblandad så skulle skratten hörts mer i hela salongen. Jag var nog också den enda som hade köpt Popcorn och en läsk till föreställningen. Popcornen intog jag med extra försiktighet för att inte mitt popcornätande skulle eka i den dödstysta salongen. När jag sedan skulle öppna Coca Cola burken så passade jag på medans ljudet från filmen var lite extra högt. Jag är ju inte helt säker på att hörseln, på de andra i salongen, var den allra bästa, men den tryckande tystnaden fick då i alla fall mig att inte vilja höras mer än absolut nödvändigt.


Det var definitivt en intressant upplevelse, och jag kan tänka mig att göra om det. Det kanske inte är likadant på alla föreställningar. Kan ju inte säga att jag hade något emot att slippa pladder och godisprassel, men skillnaden från alla andra biobesök, jag varit på, var så total. Kön till biljettkassan var låååång, men kön till godisdisken var obefintlig, om man bortser från att kaffet som stod på disken var gratis, så den termosen var populär. Och, biosalongen var i det närmaste fullsatt, en måndag kl 13.00, på vår lilla lokala biograf i Sollentuna.

ANNONS
Av Eva - 22 december 2010 20:21

Den här morsan kanske inte är så dum att ha i alla fall. Idag har hon fixat WOW åt sonen, som inte har fungerat sedan han fick nya datorn. Det var någon patch som inte fungerade. Men, med sina magiska fingrar så fixade morsan det och, nu fungerar WOW igen, och husfriden är tillbaka.   


Jag är ingen hacker, men, något har jag nog lärt mig i alla fall genom åren på IT företaget även om vi inte arbetade med PC, men i alla fall. Men, man kan ju undra hur länge det dröjer innan mina kunskaper bleknar i jämnförelse med sonens...


Nu hoppas jag på att Peter verkligen kommer hem på julafton. Han skulle egentligen ha kommit imorgon, men det planet är inställt.   Vet inte hur han har fixat det, men, nu säger han att han är hemma till ett på julafton. Så, jag håller nu alla tummar jag har för att det skall vara sant. Tjänsteresor i alla ära, men, i år har verkligen naturen gjort sitt för att behålla honom där nere bland grodätarna. Först var det vulkanen som satte stopp för hemresan och nu har fransoserna fått hybris för lite snö. Man får väl hoppas att han kommer hem med en riktigt god Champagne.


Dagens tips:

Ta inte anställning hos ett Franska bolag, om du uppskattar att vara hemma då det är jul. För, fransoserna tycks tycka att veckan innan jul är den ultimat tiden att förlägga viktiga möten till.

Av Eva - 21 december 2010 23:52

Nu har sonens jullov börjat, så, vi firade det med att kolla på en film tillsammans. Är just nu testpilot för Headweb.com. Ett mycket enkelt, och billigt, sätt att hyra film på. Man loggar bara in på en websida, väljer film, betalar och lutar sig tillbaka i soffan. Ikväll såg vi den svenska filmen Kommisarie Späck. Var väl ingen högkvalitetsrulle precis, men sonen var road och det var en stor del av poängen med vår filmkväll. Nu har vi dessutom lyckat koppla ihop min LapTop med stora TVn, efter lite meck. Så, nu vet vi hur det fungerar. Ingen avancerad operation med det krävdes en del omkopplingar från andra apparater för att få ihop alla sladdar som behövdes.

Av Eva - 3 december 2010 22:27

Idag skulle mamma och jag vaccinera oss nere på VC. Mamma, som naturligtvis kom i tid, satt redan och väntade på att få komma in till sjuksköterskan när jag kom ner. Hon hade redan passerat första hindret, läkaren. Jag fastnade på första hindret. När man kommer till VC och säger att man skall vaccinera sig så får man en blankett att fylla i. Där finns bl a en fråga om man har några allergier och då bl a mot hönsfjädrar. Eftersom jag är känslig mot dun så sa mitt ärliga sinne att jag skulle kryssa i ja-rutan. Detta blev mitt fall. Läkaren sa åt mig att jag måste åka in till Cityakuten, eller liknande ställe där de kan ta hand om folk som ev får en anafylaktisk chock av sprutan, vilket han nog trodde att jag löpte en minimal risk att råka ut för.   Tur att jag ändå skulle åka in till stan. På väg in var jag dock "lite" irriterad över att den nonchalanta person på VC, som jag pratade med i veckan, inte kunde upplysa mig om att de inte kan hjälpa mig på VC om jag har allergier.   


Nåväl. Det var bara till att pallra sig in till stan lite tidigare och lägga till en marginal utifall det skulle vara lång kö på Cityakuten. Så, mamma hängde med och vi tog det kollektiva färdmedlet in. På med mössa och vantar och ut i snön.


Kom fram till Cityakuten och kom rätt snart in till en sjuksköterska för att få sprutan   . Här behövdes minsann ingen läkare för att göra en prebedömning. Hon såg dessutom helt paff ut när jag sa att läkaren på min VC skickat in mig till dem pga min allergi. Den typ av vaccin som jag behövde har inte kommit i närheten av några fjädrar, det är ett dött vaccin och jag skulle inte riskera att bli dålig eller över huvud taget känna av sprutan efteråt.   Men, de är nog inte så rutinerade och kunniga på vaccin, trodde hon. Man skulle ju önska att de läste på lite bättre på vårdcentralen.


Så, nu är jag vaccinerad och lite fattigare än min mamma eftersom vaccineringen på Cityakuten kostade mig mer än om jag fått sprutan på lokala VC. Morr. Men, när jag skulle betala hörde jag en bekant röst och såg ett ansikte som jag tyckte att jag kände igen från någonstans. Det var Yvonne som arbetade på Kirurgen 2 samtidigt som jag arbetade på Kirurgen 3. Det blev ett roligt möte med en person som jag inte träffat på många år.


Dagens tips:

Tja, jag vet ju inte riktigt vad jag skall tipsa om här. Skulle vilja tipsa om att INTE vända sig till lokala vårdcentralen för vaccinering, men det bär mig lite emot. Tipset måste nog istället bli direktriktat mot vårdcentralen: Läs på lite bättre!

Av Eva - 2 december 2010 23:29

Idag är mitt huvud fullt av nya ideer och funderingar. Har suttit på workshop och seminarier hela dagen. Har ju inte gjort en full arbetsdag på länge nu, så, det känns i knoppen att man är ovan. Det är märkligt hur fort man vänjer sig vid att disponera dagen som man vill. Efter julhelgerna får det bli ändring på det.


Har varit på workshop och seminarier på Hudson, som ingår i Outplacement programmet jag fick i paketet från Oracle. Det har varit en riktigt bra dag som gett mig en hel del att tänka på. Nu skall här slipas på CVt så att det blir riktigt skarpt. Och, har nu en hel del websidor som jag nog måste kolla in. Det är så mycket att tänka på när man letar nytt jobb och ev ny karriär. Men, vi numer överflödiga, får bra hjälp via Hudson att hitta bra stigar att slå in på, och hur vi hittar i skogen av jobb därute. Dessutom så får man chans att träffa en del av de gamla kollegorna på detta vis. Det är inte utan att man saknar gemenskapen från jobbet nu när man inte spenderar fem dagar i veckan på samma plats längre. Men, men, nu väntar förhoppningsvis snart nya utmaningar och nya arbetskamrater. Har inget på gång än, men jag har goda förhoppningar om att det kommer snart.


Dagens tips:

Mössa är bra att ha i kylan, 50% av kroppsvärmen lämnar kroppen via knoppen. Detta var något vi fick höra varje vinter från vår professor då jag arbetade på Kirurgen på KS.

Av Eva - 30 november 2010 23:29

Ytterligare en dag i mitt lyxliv har nu förflutit. Ägnat dagen åt att leta jobbannonser samt att baka. Ikväll har jag haft ett Ljusparty hemma hos Ulrika. Många fina ljus och ljushållare finns det.


Tack till er mina vänner som kunde närvara. Ni som inte hade möjlighet just denna kväll kanske har bättre med tid den 18 januari. Då skall jag vara värdinna för en ny visning. Fick tjuvkika i vårens katalog i kväll. Det finns en hel del intressant där.


Dagens tips:

Carlshamn har kommit med ett havremjöl. Bra alternativmjöl för oss som inte kan äta Gluten. På påsen finns ett recept på havreflarn. Supergoda. Jag bytte dock ut grädden mot kokosgrädde, så blev kakorna helt mjölkfria också.

Av Eva - 29 november 2010 23:11

Idag har jag varit ute och åkt kommunalt igen. Har inte åkt så här mycket med kommunala medel på flera år som jag nu har gjort sedan mitten av oktober. Idag stod en intervju hos en rekryteringsfirma på agendan, vilket väl tog lite mindre än en timme av min tid idag. Eftersom vädret var vackert och julskyltningen kommit igång på stan så passade jag på att vandra runt lite. Målet var dock Nybrogatan och Scampi, eftersom jag behöver en ny bikini. Ja, jag vet. Bikini är väl kanske inte det man först och främst tänker på när termometern visar runt -10 grader. Men, något skall man väl roa sig med. Passerade NKs julskyltning. Måste nog erkänna att denna inte var vad den varit förr, men lite julstämning fick man nog allt. Snön och kylan bidrar ju trots allt till att julstämningen infinner sig lite lättare. På väg till Scampi passerade jag en farlig affär, Designtorget. Jag måste varna er för den här affären. Jag är då inte så bra på vilka narkotiska preparat som snabbast ger ett beroende, men, jag kan nog säga att den här affären ger beroendet redan efter första träffen. Affären är rent fullproppad med frestelser,  bra-att-ha prylar som man bara måste ha. Och, liksom narkotikan, så är det väldigt lätt att göra av med mycket pengar där inne. Dock så tror jag att detta beroende kan bli än mer allvarligt - Butiken finns även på webben! Och, allt är helt lagligt! Men, men, jag klarade mig relativt bra. Fick ta mig i kragen och säga till mig själv på skarpen att jag inte behövde alla praktiska små prylar utan jag fick välja ut några stycken och sådana som inte kostade så mycket. Jag är glad, eller min plånbok är nog glad, att jag inte upptäckt denna butik tidigare. Jodå, jag har hört talas om den, men, jag har inte tidigare klivit in över butikens tröskel tidigare.


Efter bikini inköp så vandrade jag in i Östermalmshallen. Det var lite konstigt att gå där utan att kunna stöta ihop med Martin Ljung. Hade väl planer på att hitta något lunchaktigt att ta med hem, men hittade inget som jag säkert kunde avgöra var gluten- och vetefritt, och jag orkade inte fråga. Vissa dagar orkar man bara inte vara en "pain in the ass" och försäkra sig om att inget man köper innehåller gluten eller vete. Men, det var mysigt att bara gå omkring därinne och kolla utbudet. De hade rent fantastisk frukt, men jag lyckades ta mig därifrån utan att köpa något. Hungern drev mig vidare och jag beslutade mig för att återvända hem istället för att inventera kylskåpet hemma i köket. Så, jag styrde stegen mot tunnelbanan. Och där, där fanns den, den lilla Sushi baren. Hyggligt bra priser, så jag beslutade mig för att det skulle få bli en Sushilunch. Det blev en 11-bitars som fick följa med hem till den vetefria Sojan. Jag kan nu varmt rekommendera denna lilla Sushibar. Sushin jag idag åt var den bästa jag ätit på länge. Det var då inte första gången de fick besök av mig.


Dagens tips:

Har inget bra tips idag, utan bara en varning. Om du har tunnt med pengar och ett svagt sinne för praktiska prylar: besök INTE Designtorget. Risken finns att du hittar den där prylen du bara inte kan leva utan.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ evapunktnu med Blogkeen
Följ evapunktnu med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se